torsdag 24 mars 2011

Spaghetti Africana

Ett trafikljus av nyttigare slag
Fortsätter på förmiddagens "ta vara på maten i kylen"-tema då jag hade en stor påse kokt spaghetti som borde ätas upp.
Fläskfilé Africana räknas väl som en riktig 70-tals rätt men det behöver inte innebära att det är fel så här 30-40 år senare bara för det. Originalet är skivad fläskfilé i currysås med banan antingen i eller som tillbehör och så ris till det. Det här blev en snabblagad pastavariant istället.


Spaghetti Africana 4 portioner
1 fläskfilé (400-500 g)
Olja att steka i
2 vitlöksklyftor
4 portioner kokt spaghetti
2 tsk curry
salt, peppar
1 dl matlagningsgrädde

Strimla fläskfilén i tunna skivor. Bryn i en stor stekpanna på relativ hög värme och pressa i vitlöken. Salta och peppra.
Släng i spaghettin och häll över grädde och curry. Puttra under lock 3-4 minuter.
Servera med skuren banan och andra frukter och grönsaker, t.ex. gurka, paprika, majs. Jordnötter och kokos är också sådant som funkar till och en burk mango chutney på bordet kan alltid göra någon glad.
Hos oss sa det svissch så var all mat alldeles slut och borta. Gott betyg!

2 kommentarer:

  1. Åh vilken kul rätt! Den måste vi prova! Låter lovande att det bara sa swich! Sådana rätter gillar vi mammor :)

    SvaraRadera